I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 3 juni gesloten. We maken z.s.m. onze heropeningsdatum bekend. Steun ons en bezoek onze online filmzaal Picl.

Bewerking van de autobiografische roman van Romain Gary die een uitzonderlijk leven leidde. Hij is geboren in Vilnius in Litouwen en vertrekt op zijn zevende met zijn moeder via Warschau naar Nice.

In Parijs studeert hij rechten en tijdens de Tweede Wereldoorlog neemt hij dienst als piloot bij de Vrije Franse Luchtmacht. Zij moeder Nina had een overweldigende invloed op hem. Van haar moest hij een beroemd schrijver worden en Frankrijk redden en uiteindelijk wilde hij niets liever dan aan die wensen tegemoetkomen. Zijn leven zat vol passie en avontuur. Behalve een van Frankrijks grootste auteurs van de twintigste eeuw werd hij ook diplomaat, onder meer als Frans ambassadeur bij de Verenigde Naties.

‘La promesse de l'aube’ is een meeslepende film over een bijzonder man en zijn buitengewone leven. Met een sublieme vertolking van toegewijde maar monsterlijke moeder door Charlotte Gainsbourg.

'Bevat oergeestige scenes, dankzij een vulkanische rol van Charlotte Gainsbourg.' Filmkrant
★★★★ 'Verveelt geen seconde' Indebioscoop.com
★★★★ TV Krant ★★★★ Filmvandaag.nl

Modal Title

Any content could go in here.

×