In deze Tibetaanse roadmovie met mystieke inslag pikt een truckchauffeur, net nadat hij een schaap heeft overreden, een mysterieuze lifter op die zijn vaders dood wil wreken.

★★★★ 'Jinpa is een droom van een film' 'Betoverend en mysterieus' NRC
★★★★ 'Indrukwekkende roadmovie' 'Een unieke ervaring' Trouw
★★★★ 'Ongrijpbaar en subliem' de Volkskrant


De als hippe rocker geklede chauffeur Jinpa rijdt met zijn truck over de Tibetaanse hoogvlakte Kekexilli, een zeer dunbevolkte streek op 5.000 meter hoogte. Hij verdrijft de verveling onder meer door mee te zingen met een Tibetaanse versie van de Italiaanse klassieker 'O Sole Mio'. Zijn zwijgzame, traditioneel geklede en met een zilveren dolk uitgeruste lifter vertelt pas na enige tijd dat hij op weg is om wraak te nemen op de moordenaar die tien jaar eerder zijn vader heeft vermoord. Nadat hij hem heeft afgezet, besluit Jinpa, bang te worden getroffen door een slecht karma, naar de lifter op zoek te gaan om de moord te voorkomen. In een theehuis vertelt de gastvrouw hem een verhaal dat vragen oproept over de werkelijke aard van de toevallige ontmoetingen de relatie tussen de twee mannen.

LET OP: Deze film is 16+. Onder de 16 jaar, geen toegang. Op basis van artikel 240a* krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar dus geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Kijk hier voor meer info over de kijkwijzer. 

Modal Title

Any content could go in here.

×