Een hartverscheurend mooi en tragisch donker sprookje. De 10-jarige Mexicaanse Estrella gaat de confrontatie aan met een drugsbende. Ze krijgt hulp van een bende straatschoffies en haar eigen gecreëerde fantasiewereld.

★★★★ 'Tegelijk warm, grauw en sinister' NRC
★★★★ 'Een film die je beduusd en verslagen achterlaat' de Volkskrant
'Tigers Are Not Afraid is niet sentimenteel of melodramatisch, maar getuigt van lef, een groot inlevingsvermogen en een uitgesproken eigen visie.' Het Parool


Dagenlang wacht Estrella thuis op haar moeder, die maar niet terugkomt. Honger en eenzaamheid drijven haar in de richting van een bende straatjongetjes, onder leiding van de kleine maar felle El Shine. Als de jongste van de groep wordt gekidnapt door een drugsbende, krijgt Estrella de opdracht om hem te bevrijden. Doodsbang gaat Estrella op pad, maar ze blijkt er niet alleen voor te staan. Magische wezens, geboren uit haar eigen fantasie, staan haar bij op cruciale momenten.

Gedragen door het fenomenale acteren van zowel Paola Lara (Estrella) als Juan Ramón López (El Shine) en een bijzonder geslaagde vermenging van fantasy en harde realiteit, is het geen wonder dat ‘Tigers Are Not Afraid’ door velen wordt vergeleken met ‘Pan’s Labyrinth’ van Oscarwinnaar Guillermo del Toro. Schrijfster en regisseur Issa López wordt al gezien als een waardig opvolger en ook Del Toro zelf kan zich hierin vinden, gezien het feit dat hij ‘Tigers Are Not Afraid’ roemde als een van de beste films van het jaar en als producent optreedt van López’ volgende film.

Modal Title

Any content could go in here.

×