Hoera! Het filmtheater gaat weer open! Vanaf 4 juni zijn er weer films te zien op ons witte doek. Hoe gaat een bezoek eruit zien?

Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen. Een sprankelende coming-of-agefilm over vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.

Op het kamp wonen allerlei jongens en meisjes die volgens hun ouders niet aan de normen voldoen. Middels psychotherapie, discipline en andere twijfelachtige methoden moeten de kinderen leren inzien waarom ze op dezelfde sekse vallen en hoe ervan af te komen. Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten.

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Movies that Matter on Tour is een landelijk film-en-debat-programma van Movies that Matter i.s.m. Amnesty International. Iedere tweede dinsdag om 20.15 uur vertoont Filmtheater Hilversum i.s.m. Amnesty Hilversum een film waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. 

Amnesty Hilversum verzorgt een nagesprek na de film en heeft een gastspreker uitgenodigd. Deze avond zal wethouder Karin Walters, die LHBTI in haar portefeuille heeft, vertellen wat we in Hilversum doen aan LHBTI-activiteiten, samen met de werkgroep Hilversum Inclusief. Aan de hand van mooie foto’s van de activiteiten van de Rainbow Week, met o.a. de Hip Hop Pride Night en het Hillywood Rainbow Ball, vertelt ze waarom het zo belangrijk en leuk is om deze activiteiten te organiseren. Tot slot gaat wethouder Karin Walters kort met de zaal in gesprek over hoe het is om in Hilversum LHBTI-er te zijn. 


Schrijfmarathon Amnesty bij Filmtheater Hilversum
Op dinsdag 10 december is het de Dag van de Rechten van de Mens. Dit jaar gaat de aandacht speciaal uit naar jongeren i.v.m. het 30-jarig bestaan van het Kinderrechtenverdrag.

In de bovenfoyer van Filmtheater Hilversum wordt er 's avonds de gelegenheid geboden om te schrijven voor jeugdige politieke en gewetensgevangenen. Dit is mogelijk, voorafgaand aan de maandelijkse Movies that Matter film 'The Miseducation of Cameron Post'.

Write for Rights van Amnesty International is er voor iedereen die de pen ter hand wil nemen, onder het motto: Schrijf een brief, verander een leven. Er liggen voorbeeldbrieven, pennen en briefpapier klaar in de bovenfoyer. Wees welkom!

Modal Title

Any content could go in here.

×