I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 3 juni gesloten. We maken z.s.m. onze heropeningsdatum bekend. Steun ons en bezoek onze online filmzaal Picl.

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar en met zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

★★★★ 'Een fijn familiedrama: warm, maar niet naïef' De Uitkrant
★★★★ 'Een bitterzoete mozaïekfilm; geloofwaardig en herkenbaar.' VPRO Cinema


De familie Liefhebber wordt gevormd door o.a. Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Theo Maassen, Jelka van Houten en Bas Keizer.

Regisseur Anna van der Heide studeerde in 2003 af aan regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze regisseerde onder meer de films ‘Brammetje Baas’ (2012) en ‘Meester Kikker’ (2016), de korte film ‘Man in pak’ (2012) en de feel good dramaserie ‘Vrolijke Kerst’ (2014). Voor haar korte film ‘MissiePoo16’ (2007) ontving ze een Gouden Kalf. 

“Ik wilde dolgraag een acteursfilm maken over familie. Een film die zware en pijnlijke onderwerpen niet schuwt, maar licht van toon blijft. Humor en relativering is voor mij onontbeerlijk in mijn werk, maar zeker ook in het leven. Deze film is in de eerste plaats een ode aan het zelfherstellend vermogen van de mens: altijd en overal. De vraag is hoe we ermee omgaan…” Anna van der Heide

Modal Title

Any content could go in here.

×