Hoe betrouwbaar zijn onze media? Met Frits van Exter, voorzitter van de Raad voor de Journalistiek en oud-hoofdredacteur van Trouw en Vrij Nederland.   

In deze tijden van Twitter, Facebook, fake news en andere nieuwe en soms bedreigende vormen van nieuwsvoorziening, organiseert ‘Hilversum in gesprek’ een extra aflevering over de betrouwbaarheid van Nederlandse kranten, radio, televisie en internet. Iemand die daar veel mee te maken heeft is Frits van Exter (1955), die zijn leven lang in de media heeft gewerkt.

Na zijn studie aan de School voor Journalistiek ging hij in 1978 voor dagblad Trouw werken, achtereenvolgens als Amsterdams stadsverslaggever, buitenlandredacteur en chef buitenland. In 1996 werd hij er adjunct-hoofdredacteur en in 1998 hoofdredacteur. In 2008 werd hij hoofdredacteur van opinieblad Vrij Nederland, wat hij tot 2015 bleef. Zijn vertrek viel samen met het besluit van de uitgever om van het weekblad Vrij Nederland een maandblad te maken. Sinds 2016 is Van Exter voorzitter van de Raad voor de Journalistiek, de instantie die klachten van lezers en kijkers tegen een media-uiting behandelt.

Programma
15.30-16.30 uur Frits van Exter wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys
16.30-17.00 uur Pauze
17.00 uur Vertoning van Van Exters keuzefilm: een voorpremière van Official Secrets

Dutch Media Week is hét mediafestival van Nederland waar the heart of the story centraal staat. Van 4 t/m 13 oktober 2019 kan heel Nederland - van jong tot oud, van gebruiker tot professionele mediamaker - zich onderdompelen in, laten verrassen en inspireren door en leren met media. Van creatie en techniek tot de impact die media hebben op ieders leven. Een festival waarin bijzondere en actuele verhalen van - en over - media vertelt en ontdekt worden.
Het festival wordt georganiseerd door Beeld en Geluid, in nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum en Hilversum Marketing.  www.dutchmediaweek.nl
__

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Kaarten voor Hilversum in Gesprek zijn € 8,-. Als je ook naar de film gaat, krijg je twee euro korting op het filmkaartje en betaal je voor het gesprek + keuzefilm slechts € 15,50. (kies bij het online bestelproces voor de kaart 'In combinatie met Hilversum in Gesprek'). Filmkaartjes zijn ook los te koop.
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×