De nieuwste documentaire van Roberto Minervini (‘The Other Side’) duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid in de zomer van 2017. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi. Opgenomen in stralend zwart-wit.

★★★★ ‘Indrukwekkend gebeeldhouwde film. Deze verhalen zijn groter dan anekdotes.’ NRC
★★★★ Trouw
‘Virtuoos... Beeldschone shots.’ Het Parool


De afgekickte Judy Hill probeert haar familie en vrienden financieel en emotioneel overeind te houden nadat haar bar met sluiting wordt bedreigd; de jonge broers Ronaldo en Titus zien met lede ogen aan hoe hun buurt wordt geplaagd door geweld; Kevin, de Indiase chief van Mardi Gras, probeert het culturele erfgoed van zijn volk levend te houden; en The New Black Panthers doen huis-aan-huis een onderzoek naar een moord, toegeschreven aan de Ku Klux Klan.

Minervini maakte een urgente, intieme film over gemeenschapszin, woede en zelfrespect, en ook een krachtige aanklacht tegen de ideeën van blanke suprematie in het Amerikaanse Zuiden.

Previously Unreleased
Sommige films bereiken vreemd genoeg het filmtheater niet. Maar het programma Previously Unreleased  van Eye Filmmuseum in Amsterdam zorgt ervoor dat een aantal parels tóch op het grote doek te zien is. De titels uit het Previously Unreleased programma zijn door Eye geselecteerd uit het aanbod van de internationale festivals en bestrijken het veelzijdige spectrum van de internationale arthousefilm. Wij vertonen in augustus drie bijzondere titels uit dit programma. Mis ze niet!

Modal Title

Any content could go in here.

×