‘Monos’ sleurt je mee in een overweldigend avontuur, gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.

★★★★★ 'In Monos wordt de chaos langzaam opgevoerd, tegen een achtergrond van bloedmooie en angstaanjagende beelden' de Volkskrant
★★★★ 'Monos is van een wrede, vervreemdende, surrealistische schoonheid' NRC


Op een woeste hoogvlakte in Colombia staan acht jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft zijn ‘soldaten’ een nieuwe opdracht toe. Naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter (Julianne Nicholson) moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken voor De Organisatie.

Als de commandant vertrokken is lijkt het echter meer een tienerkamp dan een militaire eenheid. Er wordt gestoeid met elkaar, er wordt gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar als de strijd nadert en de koe per ongeluk om het leven komt wordt het menens…

'Monos' won op Sundance Film Festival 2019 de World Cinema Dramatic Special Jury Award en werd tijdens zijn ontwikkeling gesteund door IFFR’s Hubert Bals Fonds.

LET OP: Deze film is 16+. Onder de 16 jaar, geen toegang. Op basis van artikel 240a* krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar dus geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Kijk hier voor meer info over de kijkwijzer. 

Modal Title

Any content could go in here.

×