Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw: Miles Davis. Een creatief genie dat de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is.

★★★★ 'Fantastisch archiefmateriaal en interviews' VPRO
★★★★ 'Duidt de muzikale erfenis van trompettist Miles Davis' NRC

Miles Davis was truly larger than life. Niet alleen werd hij de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, ook was hij met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen enorm succesvol. Wat hij weer uitdroeg met prachtige pakken en dure sportwagens. Hij was een ware stijl-icoon en een magnetische persoonlijkheid, waar mannen en vrouwen voor vielen. Tegelijkertijd was hij een zwarte man in een nog diep racistisch Amerika, raakte hij verslaafd aan zo’n beetje elke substantie en mishandelde hij zijn geliefden. Zo overweldigend divers en fantastisch als zijn muziek is, zo overdadig en dramatisch was zijn leven.

Miles Davis leefde zoals hij zijn creativiteit exploreerde. Hij verkende elke uithoek, experimenteerde met alles en wisselde net zo snel van muzikanten als van vrouwen. Dat zij allemaal vol overgave meewerkten aan deze film en zelf ook al zulke fascinerende persoonlijkheden zijn, maakt 'Miles Davis: Birth of the cool' tot een must-see waarbij je elke minuut aan je stoel gekluisterd zit.
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×