Film by Night is terug! Donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus toveren wij het Herenplein om in een sfeervolle openluchtbioscoop met iedere avond een voorpremière van een gloednieuwe film uit het nieuwe filmseizoen die nog niet eerder te zien was. 'Dolor y gloria' is te zien op vrijdag 30 augustus om 21.30 uur.

‘Dolor y gloria’ is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (‘Los Abrazon Rotos’, ‘Volver’), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij heeft gemaakt. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz.

Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de vroegere successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarmee het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Oscarwinnend regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. ‘Dolor y gloria’ ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won. Na ‘Los Amantes Pasajeros’ (2013) is ‘Dolor y gloria’ de tweede samenwerking van Banderas en Penélope Cruz in een film van Almodóvar.

Kaartjes voor Film By Night zijn inclusief een drankje naar keuze en kosten € 10,00. Voor Cineville pashouders is er een toeslag van € 2,50. Vrijkaartjes zijn niet geldig. 
Onze openluchtbioscoop is iedere avond vanaf 20.45 uur geopend, de film start om 21.30 uur. De stoelen staan iedere avond voor je klaar, dus je hoeft zelf niets mee te nemen om op te zitten.

Tip! Neem een poncho mee of haal er een op bij onze medewerkers in het geval van regen. Paraplu's zijn niet toegestaan. 
Mocht een voorstelling in verband met noodweer niet door kunnen gaan, maken we dat op de dag zelf uiterlijk om 14.00 uur bekend. Bezoekers ontvangen dan een Filmtheater cadeaupas t.w.v. het toegangskaartje. 

Modal Title

Any content could go in here.

×