‘Piranhas’ ('La Paranza dei Bambini') van de Italiaanse regisseur Claudio Giovannesi gaat over de kindermaffia in Napels en is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Roberto Saviano. De Italiaanse schrijver, bekend van het spraakmakende boek ‘Gomorra’, schreef ook het scenario.

Zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen Sanità-wijk in Napels. Het zijn onverschrokken waaghalzen die snel geld willen verdienen en indruk willen maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra. De 15-jarigen dragen merkkleding en de nieuwste sneakers. De daken van de stad gebruiken ze om hun wapens te testen. Ze handelen in drugs en deinzen er niet voor terug om een gericht schot te lossen. Hun gewiekste leider Nicola kent de regels van het spel: hij daagt een van de oude bazen uit voor een snelle weg naar de top. Maar wie vandaag de leiding heeft, kan morgen net zo makkelijk dood zijn. De liefde voor zijn vriendinnetje doet Nicola tussen twee vuren belanden en hij wordt gedwongen een beslissing te nemen.

Dit schokkende portret beleefde de wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn 2019 en won de Zilveren Beer voor Beste Scenario.

Modal Title

Any content could go in here.

×