‘Deerskin’ is een onderkoelde, hilarische en volstrekt originele zwarte komedie over een man die geobsedeerd is door zijn designer hertenleren jas. Met in de hoofdrollen Jean Dujardin (‘The Artist’) en Adèle Haenel (‘Portrait de la jeune fille en feu’, ‘La fille inconnue’).

De 44-jarige George weet via via een designer hertenleren jas te kopen. Hij raakt volledig in de ban van deze jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld in de schaduw stelt. Bij de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

‘Deerskin’ (Franse titel: 'Le Daim') is de zevende film van ras-absurdist Quentin Dupieux. De film opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was een van de positieve verrassingen op het festival. Filmmaker Dupieux (1974) produceert onder de naam Mr. Oizo ook elektronische muziek. Het nummer 'Flat Beat' met de gele handpop Flat Eric was een internationaal succes. Eerder maakte Dupieux onder andere ‘Realité’ en de cultfilmhit ‘Rubber’, over een autoband die tot leven komt en met zijn psychische vermogens mensen doodt.

Speeltijden & tickets

Donderdag 19 december
Vrijdag 20 december
Zaterdag 21 december
Zondag 22 december
Maandag 23 december
Dinsdag 24 december
Donderdag 26 december
Vrijdag 27 december
Zaterdag 28 december
Maandag 30 december
Woensdag 1 januari

Modal Title

Any content could go in here.

×