Must-see! Meryl Streep, Saoirse Ronan en Timothée Chalamet schitteren in ‘Little Women’ van regisseur Greta Gerwig (‘Lady Bird’), die haar eigen draai geeft aan deze literaire klassieker. Een meeslepend verhaal van vier zussen die na de Amerikaanse Burgeroorlog opgroeien.  Genomineerd voor zes Oscars, waaronder Beste Film en Beste Actrice (Saoirse Ronan).

★★★★ 'Geeft eigen draai aan wereldberoemd verhaal' VPRO Cinema
★★★★ 'Intelligente, sterke nieuwe bewerking' NRC 
★★★★ 'Trouwe verfilming met cast in topvorm' de Volkskrant 
'Een zeer trouwe en aanstekelijke hedendaagse film' Het Parool

★★★★ ‘The freshest literary adaptation of the year’ The Guardian

"Als je een verhaal schrijft over een meisje", zo zegt een uitgever tegen Jo, "zorg er dan voor dat ze aan het einde getrouwd is. Of dood. Een van beide." Meer werd er niet verwacht van vrouwen in het negentiende-eeuwse Amerika, maar de vier zussen March hebben grotere ambities.

Na haar fonkelende debuut ‘Lady Bird’ stort regisseur Greta Gerwig zich zelfverzekerd en met een frisse, eigentijdse blik op deze literatuurklassieker van Louisa May Alcott. Voor haar is het een verhaal over vrouwelijke aspiraties, geld en kunstenaarschap.

Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen spelen de zussen Jo, Meg, Amy en Beth March. Timothée Chalamet speelt buurjongen Laurie, Laura Dern is Marmee en Meryl Streep is te zien als Aunt March.

Modal Title

Any content could go in here.

×