´The Invisible Life of Eurídice Gusmão´ is een warmbloedig, hartstochtelijk drama over de onlosmakelijke band tussen twee zussen en hun zoektocht naar geluk. ‘The Invisible Life of Euridice Gusmão’ was de grote publieksfavoriet van de zevende editie van Filmfestival Hilversum!

★★★★ 'Elegant maar ook broeierig, zinnelijk en soms verrassend rauw' de Volkskrant
★★★★ 'Weergaloos indringende fotografie' NRC
★★★★ 'Film met de glans van een groots opgezette, felgekleurde soapopera' Trouw
★★★★ 'Loepzuiver uitgespeeld, traag opbouwend naar een vloedgolf van emoties' De Telegraaf

Rio de Janeiro, 1950. Eurí­dice en Guida zijn twee onafscheidelijke zussen die thuis wonen bij hun conservatieve ouders. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze beiden hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

Karim Ainouz' warmbloedige en visueel overrompelende film is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Martha Batalha uit 2015. Op het filmfestival van Cannes werd ‘The Invisible Life of Euridice Gusmão’ bekroond met de Un Certain Regard-prijs en inmiddels is de film verkozen tot de officiële Braziliaanse Oscarinzending.

Modal Title

Any content could go in here.

×