‘Instinct’ is het regiedebuut van Halina Reijn met hoofdrollen voor Carice van Houten en Marwan Kenzari. Een psychologische thriller over een ervaren psychologe die ondanks haar expertise geobsedeerd raakt door een zedendelinquent. In voorpremière te zien tijdens De Nederlandse Filmnacht op vrijdag 27 september!

Op 27 september opent 'Instinct' het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. Diezelfde avond vertonen wij ook de film tijdens De Nederlandse Filmnacht. We vieren dan de Nederlandse film met een glaasje bubbels en Hollandse hapjes. 
Bij deze voorpremière is er een inleiding van Devi Smits (Filmkrant Lab) en we vertonen een compilatie van de mooiste rode loper-momenten. Na de film vertonen we nog een kort interview met Halina Reijn en Carice van Houten van de openingsavond van het NFF!


Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

'Instinct' is de Nederlandse Oscarinzending! De Oscarnominaties worden 13 januari 2020 bekend gemaakt.

Het scenario van ‘Instinct’ is geschreven door Esther Gerritsen op basis van een idee van Halina Reijn naar aanleiding van ware gebeurtenissen. ‘Instinct’ is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival op 27 september.

LET OP: Deze film is 16+. Onder de 16 jaar, geen toegang. Op basis van artikel 240a* krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar dus geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Kijk hier voor meer info over de kijkwijzer. 

Modal Title

Any content could go in here.

×