Oscar-winnaar Helen Mirren (‘The Queen’) en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland (‘JFK’) schitteren in de romantische tragikomedie ‘The Leisure Seeker’ als een ouder stel dat op zoek is naar avontuur tijdens een onstuimige en bitterzoete laatste roadtrip.

★★★★  “Een prachtig simpele ode aan het leven” Trouw 
★★★★  “Humaan, geestig, confronterend, respectvol” Algemeen Dagblad

Thema-avond Palliatieve Zorg
Op 13 oktober is het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Dan is er wereldwijd aandacht voor palliatieve zorg; zorg die je krijgt als je ongeneeslijk ziek bent. Bij palliatieve zorg ligt de focus op verlichten van de klachten en een zo goed mogelijk kwaliteit van leven, in plaats van op genezing.

Wat moet je doen als je niet meer lang te leven hebt? Wat zijn de mogelijkheden? Welke keuzes zijn er? Het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtsteek organiseert van 8 t/m 18 oktober een week met allerlei activiteiten rond palliatieve zorg. Kom kijken en luisteren en ervaar de waarde van palliatieve zorg. Zorg die onmisbaar is als het moment daar is.

In samenwerking met het Netwerk organiseert Filmtheater Hilversum maandagavond 14 oktober om 20.30 uur een thema-avond over palliatieve zorg, in combinatie met de romantische tragikomedie ‘The Leisure Seeker’.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten met de aanwezige deskundigen. Voor het complete programma van de week van de palliatieve zorg: www.netwerkpalliatievezorg.nl/gooienvechtstreek.

The Leisure Seeker:
Ella en John zijn beiden ernstig ziek; Ella is stervende door kanker en John lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Ze zijn beiden niet geïnteresseerd in stilletjes verdwijnen terwijl ze omringd zijn door dokters, verplegers en machines die hun leven onnodig verlengen. Daarom ontvlucht het stel de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. In hun oude camper, The Leisure Seeker, maken ze een tocht vol verrassingen van Boston naar Florida. Terwijl ze door steden en dorpen reizen, zien ze hoezeer de wereld die zij kennen is veranderd. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug. Ondanks de sombere reden achter de reis van Ella en John, bruist de film van humor, genegenheid, observatie en meer dan een beetje satire.

Speeltijden & tickets

Maandag 14 oktober

Modal Title

Any content could go in here.

×