Oscar-winnaar Helen Mirren (‘The Queen’) en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland (‘JFK’) schitteren in de romantische tragikomedie ‘The Leisure Seeker’ als een ouder stel dat op zoek is naar avontuur tijdens een onstuimige en bitterzoete laatste roadtrip.

★★★★  “Een prachtig simpele ode aan het leven” Trouw 
★★★★  “Humaan, geestig, confronterend, respectvol” Algemeen Dagblad

Thema-avond Palliatieve Zorg
Palliatieve zorg is zorg die je krijgt als je niet meer lang te leven hebt. Wanneer iemand is uitbehandeld betekent dat niet dat het leven en de zorg stopt. Palliatieve zorg helpt om de beleving van deze periode zo positief mogelijk te maken en ondersteunt mensen om nog te doen wat zij in het leven belangrijk mensen vinden.

In de week van 12 t/m 17 oktober organiseert het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek allerlei activiteiten rondom palliatieve zorg. Er zijn rondleidingen in alle hospices, een lezing over thuis sterven en een theatervoorstelling.

In samenwerking met het netwerk organiseert Filmtheater Hilversum maandagavond 14 oktober om 20.30 uur een thema-avond over palliatieve zorg, in combinatie met de romantische tragikomedie ‘The Leisure Seeker’.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten met de aanwezige deskundigen. Voor het complete programma van de week van de palliatieve zorg: www.palliatievezorggooi.nl


The Leisure Seeker:
Ella en John zijn beiden ernstig ziek; Ella is stervende door kanker en John lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Ze zijn beiden niet geïnteresseerd in stilletjes verdwijnen terwijl ze omringd zijn door dokters, verplegers en machines die hun leven onnodig verlengen. Daarom ontvlucht het stel de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. In hun oude camper, The Leisure Seeker, maken ze een tocht vol verrassingen van Boston naar Florida. Terwijl ze door steden en dorpen reizen, zien ze hoezeer de wereld die zij kennen is veranderd. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug. Ondanks de sombere reden achter de reis van Ella en John, bruist de film van humor, genegenheid, observatie en meer dan een beetje satire.

Modal Title

Any content could go in here.

×