‘Itzhak’ vertelt het buitengewone verhaal over het leven en de muziek van Itzhak Perlman, alom beschouwd als de grootste nog levende violist, die samenwerkt(e) met vele andere grootheden en mede verantwoordelijk was voor de gelauwerde soundtracks van o.a. ‘Schindler’s List’ en ‘Memoirs of a Geisha’.

Bij de zondagochtendvoorstelling van 'Itzhak' tijdens Filmfestival Hilversum word je vooraf getrakteerd op de prachtige muziek van de vier professionele musici van het Van Lennep Kwartet! Kaartjes zijn € 12,50. Voor Cineville pashouders is er een toeslag van € 5,50. 

Deze onthullende documentaire onderzoekt de manieren waarop Perlmans passie voor muziek hem in staat stelde om zich - ondanks uitdagende omstandigheden - persoonlijk te ontwikkelen. Daardoor ontstaat een genuanceerd portret van een man wiens opmerkelijke overlevingsdrang nooit ver verwijderd is van zijn enorme vrijgevigheid en humor.

Regisseur Alison Chernick kreeg uitgebreid toegang tot Perlman en zijn omgeving. In ‘Itzhak’ horen we het verhaal van obstakels en overleving, we volgen het pad van het Joodse volk vanuit de chaos binnen Europa naar de belofte van Israël, we zien de geborgenheid van het thuisfront en zien hoe Perlman humor en talent combineert met discipline en ambitie. ‘Itzhak’ is genomineerd voor een Grammy Award 2019 voor Best Music Film.

Modal Title

Any content could go in here.

×