‘Ad Astra’ volgt de ruimteavonturen van de licht autistische ingenieur Roy McBride, gespeeld door Brad Pitt (ook te zien in ‘Once Upon a Time in … Hollywood’). Hij reist naar het uiterste randje van het zonnestelsel om zijn vermiste vader te vinden en onthult een mysterie dat de overleving van onze planeet bedreigt.

★★★★★ 'Een meeslepende vertelling, intiem maar groots acteerwerk, voortreffelijke spektakelscènes en imposant camerawerk' NRC
★★★★  'Intrigerend en introspectief sf-drama' VPRO


Twintig jaar eerder ondernam Roy McBride’s vader Clifford een geheime missie naar Neptunus om buitenaardse intelligentie op te sporen. Hij kwam echter nooit terug. Op aarde gebeuren rampen en de ruimtevaartorganisatie denkt dat Clifford daarvoor verantwoordelijk is. Nu reist Roy naar het uiterste randje van het zonnestelsel om zijn vermiste vader terug te vinden en te achterhalen welk mysterie onze planeet bedreigt. Hij zal geheimen ontdekken die het menselijk bestaan en onze plaats in de kosmos ter discussie stellen.

‘Ad Astra’ - met naast Brad Pitt steracteurs als Donald Sutherland en Tommy Lee Jones - ging eind augustus op het Filmfestival van Venetië in wereldpremière.

Modal Title

Any content could go in here.

×