Niemand heeft zoveel voor de Nederlandse mode betekend als het designersduo Puck & Hans. Na een glansrijke carrière van 30 jaar krijgen ze onverwacht een overzichtstentoonstelling, een bekroning op hun werk.

Zondag 13 oktober 15.15 uur tijdens Filmfestival Hilversum: na afloop zijn Puck en Hans aanwezig voor een Q&A!

In 'Puck & Hans - Made in Holland' volgt Peter Wingerder het legendarische ontwerpersduo Puck Kroon en Hans Kemmink: sinds de jaren zestig partners in crime én partners in life. Met hun drie winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag streden ze tegen de truttigheid met kleding die niet alleen fashion, maar ook draagbaar was. Puck & Hans stonden decennialang aan de frontlinie van de Nederlandse modewereld en zijn nog altijd een grote inspiratiebron voor veel jonge ontwerpers.

'Puck & Hans - Made in Holland' biedt een verfrissende duik in het verleden met een schat aan archiefbeelden van baanbrekende catwalkshows en waanzinnige etalages die het Nederlandse modebeeld voor altijd hebben veranderd. Een retrospectief in het Amsterdam Museum vormt de rode draad voor deze documentaire die het leven en werk van dit bijzondere duo belicht. Naast gelukkige trouwe klanten komen bekende collega’s als Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf, Daphne Deckers en Frans Ankoné aan het woord om de plek van Puck en Hans in de mode-industrie te duiden. Maar de onbetwiste sterren in deze film zijn Puck en Hans zelf. Al vijftig jaar vormen ze een stel, al vijftig jaar zijn ze stijliconen. En nog altijd even kwiek en innemend.

Speeltijden & tickets

Vandaag
Vrijdag 18 oktober
Zaterdag 19 oktober
Maandag 21 oktober
Dinsdag 22 oktober
Woensdag 23 oktober
Donderdag 24 oktober
Zaterdag 26 oktober
Maandag 4 november

Modal Title

Any content could go in here.

×