Na ‘Instinct’ in september en 'Dirty God' in april is het tijd voor de derde Nederlandse Filmnacht van dit jaar! De Nederlandse Filmnacht is hét landelijke evenement waarbij in een groot aantal filmtheaters in het land een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthousefilm wordt gepresenteerd. In deze december editie staat de heerlijke documentaire ‘King of the Cruise’ op het programma.

Op vrijdag 6 december (21.30 uur) krijg je de kans deze film alvast te bekijken. Voorafgaand aan de vertoning vertelt filmmaker Sophie Dros de leukste weetjes en feitjes over de totstandkoming van deze documentaire. Het interview is speciaal opgenomen voor alle Nederlandse Filmnacht-kijkers in Nederland. Om deze nieuwe Nederlandse documentaire extra te vieren gaan wij tijdens deze feestelijke première rond met Hollandse hapjes en is er voor iedereen een glaasje heerlijke bubbels.

Over ‘King of the Cruise’
Een rijke en extravagante Schotse Baron brengt zijn tijd door op luxe cruise schepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hard werkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro-gemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen, en afstotelijk voor anderen.

‘King of the Cruise’, die in november haar wereldpremière beleeft op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) volgt Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantie cruises. De Baron is op het eerste gezicht een bombastische man. Hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij met zijn schotse quilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie.De Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse artistieke film dichter bij het publiek en wordt georganiseerd door het NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Deze editie komt tot stand in samenwerking met Cinema Delicatessen en de deelnemende filmtheaters. KING OF THE CRUISE is geproduceerd door HALAL. Cinema Delicatessen brengt de film op 12 december uit in de Nederlandse bioscopen.
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×