I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 6 april gesloten. Een deel van onze films kun je thuis kijken via onze online filmzaal Picl.

In haar nieuwe documentaire duikt filmmaakster Oeke Hoogendijk (‘Het Nieuwe Rijksmuseum’, 2014) in de wereld van de oude meesters. In een filmisch mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.

Speciale voorpremière: maandag 2 maart is regisseur Oeke Hoogendijk aanwezig na de vertoning van 'Mijn Rembrandt' voor een Q&A.

Terwijl collectioneurs ons deelgenoot maken van hun intieme band met ‘hun’ Rembrandt, brengt een van hen, de Franse baron Éric de Rothschild, twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre over de schilderijen Marten en Oopjen. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld in dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.

‘Mijn Rembrandt’ geeft een fascinerend inzicht in wat het werk van deze Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

Modal Title

Any content could go in here.

×