Scherpzinnig en meelevend portret over de scheiding van een New Yorks koppel, die beide partijen tot het uiterste drijft. Met fantastische rollen van Scarlett Johansson (deze maand ook te zien in ‘JoJo Rabbit’) en Adam Driver (‘BlacKkKlansman’, ‘Paterson’). Genomineerd voor zes Oscars!

★★★★★ 'Een bitterzoet meesterwerk' VPRO Cinema
★★★★★ 'Een instant-klassieker met fantastische acteurs' de Volkskrant
★★★★★ 'Adam Driver en Scarlett Johansson zijn adembenemend' Trouw
★★★★ 'Scarlett Johansson en Adam Driver spelen voortreffelijk' NRC

Het ooit gelukkige huwelijk van theateractrice Nicole en regisseur Charlie loopt stroef en het tweetal besluit om op een vriendschappelijke en volwassen manier uit elkaar te gaan. Maar wanneer er advocaten in het spel komen, wordt alles plotseling toch anders. Als Nicole een nieuw leven begint in Los Angeles escaleert de situatie tot een vechtscheiding over de voogdij van hun zoontje.

Regisseur Noah Baumbach (‘Frances Ha’) geeft een indringende maar ook warme kijk op hoe een huwelijk stukloopt, maar een familie samenblijft. Een overtuigend portret van verlies en pijn. Baumbach maakte al eerder een film over een echtscheiding met ‘The Squid and the Whale’, waarvoor hij een Oscarnominatie voor beste scenario kreeg.

Modal Title

Any content could go in here.

×