In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Het was het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne Ihlen en Leonard Cohen. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse artiesten, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld hadden in de tijd van de vrije liefde en het open huwelijk. De film volgt hun relatie vanaf de eerste dagen op Hydra tot de tijd waarin Leonard een succesvolle muzikant werd, en toont de impact van zijn carrière op hun relatie.

★★★★ 'Een tedere, levendige momentopname' The Guardian                   
★★★ 'Weemoedige en romantische documentaire' de Volkskrant 


‘Marianne & Leonard: Words of Love’, die zijn Nederlandse première beleefde op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam), laat met niet eerder vertoonde beelden de hoogte- en dieptepunten van Leonards muzikale loopbaan zien én de muze die Marianne was. De relatie hield geen stand, maar het liefdesverhaal zou de rest van hun leven doorgaan. Marianne en Leonard stierven drie maanden na elkaar.

De Britse documentairemaker Nick Broomfield had als 20-jarige student zelf een korte affaire met Marianne Ihlen. Zij was naar zijn zeggen de vrouw die ook hém inspireerde en overtuigde zijn eerste film te maken. Voor ‘ Marianne & Leonard: Words of Love’ maakte hij gebruik van persoonlijk archiefmateriaal, interviews en voice-overs van Cohen en Ihlen. Nick Broomfield heeft inmiddels zesendertig lange en korte documentaires op zijn naam staan, onder andere ‘ Whitney: Can I Be Me’  (2016), ‘Sarah Palin: You Betcha!’ (2011) & ‘Biggie and Tupac’ (2002) en ‘Kurt & Courtney’ (1989).

Modal Title

Any content could go in here.

×