Op dinsdag 17 december is huisarts Joost Zaat te gast bij Hilversum in gesprek. Zaat (1953) is sinds 1983 huisarts in Purmerend. Daarnaast was hij lange tijd adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde en sinds 2017 is hij columnist bij de Volkskrant. Elke maandagochtend geeft hij in die columns een inkijkje in alles wat zich in en om zijn spreekkamer afspeelt. 

Dat kan gaan over Zaats patiënten en hun kwalen, maar ook over de bureaucratie waarmee huisartsen tegenwoordig te maken hebben. Onlangs verscheen zijn boek ‘De praktijk van een huisarts‘. Zaat zag zijn vak in de afgelopen tijd drastisch veranderen. Naast de patiëntenzorg moet een huisarts zich ook bezighouden met zaken als privacy-regels, zorgverzekeraars en mislukte automatisering, zeker niet de leukste kant van het vak. Desalniettemin vindt hij dat hij nog altijd het mooiste beroep van de wereld heeft, waarmee hij overigens per 1 mei 2020 stopt.  

Programma
19.30-20.30 uur Joost Zaat wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys
20.30-21.00 uur Pauze
21.00 uur Vertoning van Zaat's keuzefilm:  Médecin de campagne

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Kaarten voor Hilversum in Gesprek zijn € 8,-. Als je ook naar de film gaat, krijg je twee euro korting op het filmkaartje en betaal je voor het gesprek + keuzefilm slechts € 15,50. (kies bij het online bestelproces voor de kaart 'In combinatie met Hilversum in Gesprek'). Filmkaartjes zijn ook los te koop.

Modal Title

Any content could go in here.

×