Van 20 november t/m 1 december vindt IDFA, het grootste documentaire festival ter wereld, weer plaats in Amsterdam. Vanaf 18 januari vertonen wij een aantal keren The Best of IDFA on Tour: een dagprogramma met de hoogtepunten en winnaars van het IDFA.

The Best of IDFA on Tour is een dagprogramma met prijswinnaars en festivalfavorieten van IDFA 2019 dat vanaf 18 januari 2020 langs filmtheaters door Nederland reist. De titels zijn Collective, Foreplay, In a Whisper en Sunless Shadows.

De drie data voor begin 2020 zijn:
Zaterdag 18 januari 13.30 uur
Zondag 2 februari 13.30 uur
Vrijdag 14 februari 10.30 uur
Zondag 23 februari 13.30 uur


Het complete programma bestaat uit vier films met een totale lengte van 4,5 uur. Alle films zijn Nederlands ondertiteld. Tussen de films door zijn er twee pauzes van 25 minuten. 

Kaartjes kosten € 27,50, of € 22,- op vertoon van de VIP-kaart van de BankGiro Loterij (max. 2 kaarten per persoon). Voor Cineville-pashouders is er fijn nieuws: er is geen toeslag meer.

Lunchen tijdens IDFA on Tour?
Geniet tijdens de pauze van een heerlijk broodje van Presto! Tussen 12.45 en 13.30 uur kun je bij ons in de foyer een broodje bestellen en betalen (pin). Na het eerste blok films is er rond 15.00 uur een pauze van een half uurtje, dan zullen de broodjes klaarliggen. De prijs per broodje is € 5,-. Let op: het bestellen van broodjes is alleen mogelijk vóór de start van het filmprogramma. 

Er is keuze uit de volgende broodjes:
- Huisgemaakte tonijnsalade op gemengde sla
- Hummus (vegan) met gegrilde groentes en rucola 
- Gezond met mosterdmayo op sla

PROGRAMMA

Voorspel
Bijzondere vermelding in the IDFA Competition for Kids & Docs

In deze ontwapenende documentaire worden tweedeklassers gevolgd tijdens de lessen seksuele voorlichting. Hun gezichten gloeien van gêne en nieuwsgierigheid, maar wat gaat er precies in hun hoofd om? 
Nederland 2019 15 min. Regie: Anne van Campenhout

Sunless Shadows
IDFA Award for Best Directing, tevens openingsfilm

Een beeld van het leven in een Iraanse jeugdgevangenis, waar een groep minderjarige meisjes hun straf uitzit voor de moord op een mannelijk familielid. Wanneer ze alleen zijn met de camera delen ze hun gedachten, gevoelens en twijfels.
Iran, Noorwegen 2019 74 min Regie: Mehrdad Oskouei 
 
Collective
De nasleep van een grote brand in nachtclub Colectiv in Boekarest, met aanvankelijk 27 doden en 180 gewonden, brengt de wijdverspreide corruptie in het Roemeense zorgsysteem aan het licht. In deze ontluisterende documentaire volgt regisseur Alexander Nanau de mensen die zich tegen de corruptie verzetten, van slachtoffers van de brand tot de kersverse minister van Volksgezondheid. Nanau's grootste helden blijken de journalisten van dagblad en sportkrant Gazeta Sporturilor die zich vastbijten in hun ontdekking dat ziekenhuizen sterk verdunde desinfectans gebruiken.
Roemenië 2019 109 min Regie: Alexander Nanau

In a Whisper
Bekroond met de hoofdprijs van het IDFA voor Beste Lange Documentaire

Poëtisch, van heimwee en ontworteling doordrenkt ¬portret van de Cubaanse hartsvriendinnen Patricia Pérez Fernández en Heidi Hassan, die elkaar videobrieven zijn gaan sturen nadat ze beiden naar Europa vertrokken. 'In a Whisper' bevat ook fijne beelden van Amsterdam, "de stad van Johan van der Keuken", waar de destijds 24-jarige Pérez Fernández besloot dat ze niet meer terug wilde naar Cuba.
Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Cuba 2019 80 min. Regie: Heidi Hassan, Patricia Pérez Fernández
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×