‘Médecin de campagne’ is een heerlijke tragikomedie met ‘Intouchables’-acteur François Cluzet. De film was in Frankrijk een echte publiekslieveling en een van de grootste filmhits van het afgelopen jaar.

In voorpremière te zien na Hilversum in Gesprek met Joost Zaat op dinsdag 17 december!

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen voor hem dan ook geen optie. Ondanks het feit dat hij tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk: Nathalie. Zij is nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven. Ze wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld, maar laat zich niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen. 

‘Médecin de campagne’ is een film van de Franse regisseur Thomas Lilti, zelf ook huisarts. Zijn ervaring maakt van ‘Médecin de campagne’ een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet (‘Intouchables’), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt (‘La belle noiseuse’).

★★★ “Authentiek” “Uitstekende vertolkingen van François Cluzet ('Intouchables') en Marianne Denicourt ('La belle noiseuse')” Algemeen Dagblad
★★★ “Warm en ontroerend portret” NRC Handelsblad
★★★ “Luchtig Frans drama met kleurrijke anekdotes” Trouw
★★★ “Liefdevol geschetste wereld” De Volkskrant

Modal Title

Any content could go in here.

×