I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 3 juni gesloten. We maken z.s.m. onze heropeningsdatum bekend. Steun ons en bezoek onze online filmzaal Picl.

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar schoonheid en kennis wordt hij op slag verliefd. Om op haar niveau te komen besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Onder invloed van de oudere intellectueel Russ komt hij in socialistische kringen terecht waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel komt hij in conflict met zijn persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena en haar bourgeoiskringen.

★★★★ “Luca Marinelli is spectaculair om naar te kijken en luisteren” de Volkskrant
★★★★ “Ingenieus… met een schat aan archiefmateriaal” NRC
★★★★ “Een voortreffelijke Luca Marinelli” Algemeen Dagblad
“Een schitterende film” De Filmkrant
“Een hartverscheurend drama…bekroond voor zijn provocerende, vindingrijke en gracieuze regie” Het Parool


‘Martin Eden’ is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland (Californië) naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt.

De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.

Modal Title

Any content could go in here.

×