Anthony Hopkins en Jonathan Pryce schitteren als paus Benedictus XVI en zijn opvolger, paus Franciscus, in dit intieme inkijkje in een historisch keerpunt binnen de katholieke kerk. We zien de twee leiders worstelen met het geloof en religieus leiderschap in een snel veranderende wereld. Vol fantastische acteerprestaties, scherpe dialogen én de nodige humor.

Op dinsdag 17 maart te zien in het kader van Film & Religie. De film wordt ingeleid door Pastoor Victor Scheijde.

Brekend met de traditie dat een paus in het harnas sterft, treedt in 2013 de conservatieve paus Benedictus XVI (Anthony Hopkins) af na het opduiken van een vertrouwelijk rapport. Zijn opvolger in het Vaticaan zal een Latijns Amerikaans kardinaal (Jonathan Price) zijn. Gefrustreerd door de schandalen in de katholieke Kerk moet hij samen met Benedictus een nieuw pad creëren voor de kerk en haar miljarden volgers wereldwijd.

´The Tow Popes´ is gebaseerd op de verkiezing van paus Franciscus in 2013. Regisseur Fernando Meirelles (‘The Constant Gardener’, ‘City of God’) en scenarioschrijver Anthony McCarten (‘Darkest Hour’, ‘Bohemian Rapsody’) tonen het persoonlijke leven van deze twee leiders achter de gesloten deuren van het Vaticaan.

Modal Title

Any content could go in here.

×