I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 6 april gesloten. Een deel van onze films kun je thuis kijken via onze online filmzaal Picl.

Deze fantasierijke en stoere animatiefilm is gebaseerd op het boek van Dino Buzzati. Regisseur Lorenzo Mattotti maakte van het spannende avontuur een visueel spektakel over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen.

★★★★ ‘Een heroïsch, ongecompliceerd sprookje’ NRC 
★★★★ ‘Een kleurrijke allegorie over macht, moed en trouw’ VPRO 
‘Beregoed’ ‘Wervelende en fantasierijke animatiefilm’ De Filmkrant 
‘Fantasierijke, originele animatiefilm over beren in een mensenwereld’ Cinekid 


Lang geleden verdween Tonio, de zoon van berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt Koning Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt. Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen.

‘De Beroemde bereninvasie van Sicilië’ werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival in de sectie Un Certain Regard, en voor het kinderfilmfestival Cinekid.

Modal Title

Any content could go in here.

×