De Frans-Canadese regisseur Xavier Dolan viel op zijn 20e al in de prijzen op het festival van Cannes met debuutfilm J’ai tué ma mère. Nu, 10 jaar later, is het tijd voor alweer zijn achtste speelfilm: Matthias et Maxime.

★★★★ - NRC   ★★★★ - de Volkskrant   ★★★★ - Trouw   ★★★ - Cinemagazine 

Matthias en Maxime maken deel uit van een hechte vriendengroep die, nu ze allen de dertig naderen, uit elkaar begint te vallen. Maxime, wiens leven een stuk minder soepel verlopen is dan dat van de ambitieuze advocaat Matthias, besluit zijn geluk te gaan zoeken in Australië. 

In de dagen voor zijn vertrek komen er echter onverwachte emoties boven als ze tijdens een feest worden gestrikt voor een kusscène in een project van een filmstudent. De kus wekt gevoelens op waar ze zich geen raad mee weten en veroorzaakt een dramatische kloof tussen de vrienden als gevolg. Om verder te kunnen gaan, zullen ze moeten beslissen wat ze van elkaar én voor zichzelf in het leven willen.

In de pers

''Xavier Dolan onderzoekt in zijn achtste film ‘Matthias et Maxime’ opnieuw een emotioneel geladen mijnenveld.''
- NRC

''De achtste speelfilm van het Canadese multitalent Xavier Dolan is bescheiden van opzet, maar groots van thematiek.''
- De Filmkrant

''Het liefdesdrama blijft intrigeren.''
- Cinemagazine

''Xavier Dolan en Gabriel D’Almeida Freitas cirkelen om elkaar heen en zijn erg goed in de hoofdrollen. [...] Het is briljant, frustrerend, prikkelend en plagerig dat je hem nét niet ziet: de kus die in Matthias et Maxime, de nieuwste film van ­Canadees ­Xavier ­Dolan, alles in gang zet.''
- de Volkskrant

''‘Matthias et Maxime’ gaat over de schitterende schoonheid van één kus en hoe scheppend en vernietigend de naschokken daarvan kunnen zijn.''
- Trouw

Modal Title

Any content could go in here.

×