Treurig kijkt de negentigjarige Imelda Marcos vanuit haarauto naar de armoede in Manilla. Hoe anders was het op de Filipijnen tussen1965 en 1986, merkt ze op, toen haar man Ferdinand Marcos nog aan de macht was.De voormalige First Lady haalt een dikke stapel bankbiljetten tevoorschijn voorde bedelende landgenoten die ze passeert. En even later nog zo’n pak geld, bijeen bezoek aan jonge kankerpatiënten. Maar hoe komt ze eigenlijk aan al datgeld?

Regisseur Lauren Greenfield, die haar fascinatie voor rijkdom eerder onder meer toonde met ‘Generation Wealth’, duikt voor haar nieuwste film in het leven van de puissant rijke familie Marcos. Imelda, een moderne Marie Antoinette, zegt weer een paradijs van de Filipijnen te willen maken. Al sinds haar terugkeer naar het land heeft ze politieke aspiraties.

Terwijl Marcos constant haar eigen goedheid blijft verkopen, vertellen activisten en politieke tegenstanders over de verwoestende corruptie in de Filipijnen. Het contrast met Imelda’s trotse, vaderlandslievende verhaal gaat steeds meer schrijnen. ‘The Kingmaker’ laat zien hoe geld en macht elkaar in stand houden, en hoe de donkere geschiedenis zichzelf herhaalt.

Modal Title

Any content could go in here.

×