In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren op 16 december in Bonn. Een goede reden om dit seizoen eens stil te staan bij een viertal grote componisten in opmaat naar de 250ste geboortedag van Ludwig Beethoven op 16 december 2020. Vier samen met ons het Beethoven jaar 2020 met THE GREAT COMPOSERS, een nog nooit eerder in de bioscoop vertoonde serie over de grootste componistenallertijden, van de makers van Exhibition On Screen.

In Search of Beethoven:
Regisseur Phil Grabsky belicht het leven van componist Beethoven aan de hand van diens oeuvre. Hij plaatst elke compositie chronologisch in Beethovens biografie met behulp van briefcitaten en onderneemt een muzikale zoektocht. In Keulen, Bonn, Berlijn, Dresden, Praag, Wenen en andere steden gaat hij op zoek naar de echte Ludwig van Beethoven.

Geen andere componist is zo vaak geciteerd, geschilderd, beschreven en gebruikt voor politieke en revolutionaire doeleinden (variërend van marxisme tot fascisme), maar wie was de echte Beethoven? Wie was de man achter het romantische beeld van de gekwelde kunstenaar met zijn wilde haren, dwarse karakter en gefronste wenkbrauwen? En wat heeft Beethovens muziek en imago onsterfelijk gemaakt?

In "In Search of Beethoven" komen de grootste musici en Beethoven experts ter wereld aan het woord. Hun visies geven een nieuwe kijk op de legendarische componist.


Uiteraard starten we met Ludwig van Beethoven (vanaf zijn verjaardag op 16 december), gevolgd door Wolfgang Amadeus Mozart (vanaf 27 januari), Frédéric Chopin (vanaf 1 maart) en Joseph Haydn (vanaf 31 maart) om dan af te sluiten op de verjaardag van Beethoven (vanaf 16 december).
 
De gehele serie: 
In Search Of BEETHOVEN vanaf maandag 16 december 2019  (Beethoven 249 jaar) (Regie: Phil Grabsky, 139 minuten)
In Search Of MOZART  vanaf maandag 27 januari 2020 (geboortedag Mozart) (Regie: Phil Grabsky, 129 minuten)
In Search Of CHOPIN  vanaf zondag 01 maart 2020 (geboortedag Chopin) (Regie: Phil Grabsky, 110 minuten)
In Search Of HAYDN  vanaf dinsdag 31 maart 2020 (geboortedag Haydn) (Regie: Phil Grabsky, 102 minuten)
Concerto: A Beethoven Journey   vanaf woensdag 16 december 2020 (Beethoven 250 jaar) (Regie: Phil Grabsky, 93 minuten)

De gehele serie is Nederlands ondertiteld. 

Modal Title

Any content could go in here.

×