´Honeyland´ - een van de grote publieksfavorieten van het IDFA - is een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat. Aanrader voor de liefhebbers van docu’s als ‘The Biggest Little Farm’ en  ‘Down to Earth’. Genomineerd voor twee Oscars: Beste niet-Engelstalige film en Beste Documentaire!

★★★★★ 'Honeyland is een wonder van een film over de omgang met de natuur en met elkaar. Een verhaal om stevig in je hart te sluiten.' Trouw 
★★★★ 'Gloedvol, zoetzuur en scherp observerend' VPRO Cinema
★★★★ 'Verbluffend fraai ... een bezienswaardigheid. Een prachtig gefilmd volkssprookje.' de Volkskrant  


Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing en laat de andere helft voor de bijen,” is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode van het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

Tamara Kotevska (1993) en Ljubomir Stefanov (1975) filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië. Ze keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat. Naast acht internationale awards en bekroond met maar liefst drie prijzen is de film op het vermaarde Sundance Festival bedolven onder lovende kritieken.

Modal Title

Any content could go in here.

×