In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven op 16 december in Bonn werd geboren. De opmaat naar Van Beethovens 250e geboortedag is een goede aanleiding om dit seizoen eens stil te staan bij vier grote componisten.Vier samen met ons het Beethovenjaar 2020 met THE GREAT COMPOSERS, een nog nooit eerder in de bioscoop vertoonde serie over de grootste componisten aller tijden. Van de makers van Exhibition On Screen.

In Search of Mozart:
De bekroonde regisseur Phil Grabsky treedt ter gelegenheid van Mozart's 250e geboortejaar letterlijk in de voetsporen van de componist en maakt een muzikale ontdekkingsreis naar het ware verhaal achter de mythe.

Vanuit Mozart's krappe geboortehuis in Salzburg voert In Search of Mozart langs de vele vorstenhuizen van Europa waar vader Leopold met zijn wonderzoon de show stal. Fragmenten uit Mozart's oeuvre krijgen alle ruimte terwijl wereldberoemde historici, hedendaagse componisten en muzikanten ingaan op de genialiteit achter de melodieën en sporen van Mozart's persoonlijke geschiedenis.

Regisseur Grabsky ensceneert niets, maar gebruikt vele brieven die Mozart aan zijn ouders en zijn vrouw Constanze stuurde om langzaam een opgewekt, gedreven en avontuurlijk mens te doen herleven. In Search of Mozart ontrafelt zo het ware dramatische verhaal van een muzikaal talent die al eeuwen in staat is zowel het grote publiek als de muzikale avant-garde voor zich te winnen.

De gehele serie: 
In Search Of BEETHOVEN vanaf maandag 16 december 2019  (Beethoven 249 jaar) (Regie: Phil Grabsky, 139 minuten)
In Search Of MOZART vanaf maandag 27 januari 2020 (geboortedag Mozart) (Regie: Phil Grabsky, 129 minuten)
In Search Of CHOPIN vanaf zondag 01 maart 2020 (geboortedag Chopin) (Regie: Phil Grabsky, 110 minuten)
In Search Of HAYDN vanaf dinsdag 31 maart 2020 (geboortedag Haydn) (Regie: Phil Grabsky, 102 minuten)
Concerto: A Beethoven Journey vanaf woensdag 16 december 2020 (Beethoven 250 jaar) (Regie: Phil Grabsky, 93 minuten)

De gehele serie is Nederlands ondertiteld. 

Modal Title

Any content could go in here.

×