I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 6 april gesloten. Een deel van onze films kun je thuis kijken via onze online filmzaal Picl.

Het verhaal van de dood van Christus en zijn wederopstanding is misschien wel de belangrijkste historische gebeurtenis aller tijden, zoals verteld door de evangeliën maar ook zoals afgebeeld door de grootste kunstenaars in de geschiedenis.

Enkele van de grootste kunstwerken van de westerse beschaving richten zich op dit cruciale moment. Deze prachtig vervaardigde film verkent het paasverhaal zoals afgebeeld in de kunst, vanaf de tijd van de vroege christenen tot heden.
Gefilmd op locatie in Jeruzalem, de Verenigde Staten en door heel Europa, onderzoekt de film de verschillende manieren waarop kunstenaars het paasverhaal door de eeuwen heen hebben afgebeeld.

Het kunstprogramma Arts in Cinema is terug. Ook dit seizoen vertonen we weer een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je op een toegankelijke en onderhoudende manier de meest interessante bijzonderheden. 

Deze documentaires zijn verweven met biografieën en tonen exclusieve beelden achter de schermen direct vanuit de musea. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst en haar makers.

Modal Title

Any content could go in here.

×