Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. ‘Atlantique’ ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte.

★★★★★ 'Opwindend, magisch, maar nergens ongrijpbaar' NRC
★★★★ 'Verweeft liefdesverhaal met de wereld van geesten' VPRO Cinema
★★★★ 'Ontroerend relaas over afwezigheid' de Volkskrant
'Een griezelig mooie meesterprestatie' Het Parool


In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand Ada's huwelijksfeest en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

‘Atlantique’ is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Het is de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending.

Modal Title

Any content could go in here.

×