I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 6 april gesloten. Een deel van onze films kun je thuis kijken via onze online filmzaal Picl.

De nieuwe film van Hirokazu Kore-eda (´Shoplifters´, ´Like Father, Like Son´) vertelt een krachtig en emotioneel verhaal over de stormachtige reünie tussen dochter Lumir en haar acterende moeder Fabienne. Met Juliette Binoche, Catherine Deneuve en Ethan Hawke in de hoofdrol.

De Franse filmicoon Fabienne wordt door iedereen in haar omgeving op handen gedragen. Voor de publicatie van haar memoires keert haar dochter Lumir met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs. Het is voor Lumir geen verrassing dat alles in haar ouderlijk huis nog altijd om haar moeder draait. Vol verbazing leest ze de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hier over heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.

'La Vérité' (The Truth) is de eerste internationale speelfilm van filmmeester Hirokazu Kore-Eda. Zijn vorige film 'Shoplifters' won in 2018 de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. In 2013 won hij de Juryprijs in Cannes voor 'Like Father, Like Son'.

Modal Title

Any content could go in here.

×