Als een 14e-eeuws klooster wordt opgeschrikt door een reeks mysterieuze sterfgevallen geloven sommigen dat dit het werk is van de duivel. Anderen leggen zelfs een verband tussen de doden en het boek Openbaringen. Maar Broeder William van Baskerville ziet het anders. Hij vermoedt dat er een moordenaar in het spel is. Met behulp van de feiten en gezond verstand, de werktuigen van een ketter, probeert hij achter de waarheid te komen.

Op dinsdag 10 maart te zien in het kader van Film & Religie. De film wordt ingeleid door Ds. Jurjen Zeilstra (Protestantse gemeente Hilversum). 

Sean Connery, die voor zijn rol van de geslepen William een BAFTA ontving, schittert in deze meeslepende verfilming van de bestseller van Umberto Eco. Christian Slater speelt de rol van Adso, de jeugdige metgezel van de religieuze detective die zich zowel intellectueel als seksueel aan het ontwikkelen is. F. Murray Abraham is in zijn rol van de inquisiteur de vleesgeworden arrogantie. Regisseur Jean-Jacques Annaud nam dit mysterieuze misdaadverhaal op in een authentiek 12e-eeuws klooster, waar gezichten met monnikskappen als waterspuwers opdoemen uit het duister.

Modal Title

Any content could go in here.

×