Hoe beïnvloeden ervaringen met geweld, oorlog en onderdrukking het werk van een kunstenaar? De Duitse regisseur Evelyn Schels geeft op indringende wijze antwoord op deze vraag aan de hand van het leven en werk van vier beroemde vrouwelijke kunstenaars: Marina Abramović, Sigalit Landau, Katharina Sieverding en Shirin Neshat. Hoe verschillend de achtergrond van deze kunstenaars ook is, ze hebben er alle vier voor gekozen hun kunst tot uiting te brengen via het meest persoonlijke medium dat zij tot hun beschikking hebben: hun lichaam.

Let op: Engels en Duits gesproken, Engels ondertiteld.

Filmtheater Hilversum presenteert iedere laatste zondag van de maand Cracking the Frame, een programma met een internationale selectie van veelgeprezen kunstfilms en films over hedendaagse kunstenaars, filmmakers en schrijvers, kortom over mensen die het huidige culturele landschap een ander aanzien hebben gegeven.

Bezoekers van deze film kunnen met hun filmkaartje gratis iemand meenemen naar Museum Hilversum. En bezoekers van Museum Hilversum krijgen op vertoon van een museumkaartje € 2,50 korting op een filmkaartje voor deze film (niet in combinatie met andere kortingen). Museum Hilversum vind je aan de Kerkbrink 6 in Hilversum. Voor meer informatie: www.museumhilversum.nl.

Modal Title

Any content could go in here.

×