Bong Joon-ho en zijn cameraman Hong Kyungpyo delen een liefde voor klassieke zwart-witfilms, daarom presenteert hij een speciale zwart-witversie van Parasite, die op IFFR in première gaat en na het festival ook eenmalig bij Filmtheater Hilversum te zien is.

Meesterlijke zwarte komedie – vermakelijk, verrassend én intelligent - die op het Filmfestival van Cannes werd bekroond met de Gouden Palm voor Beste Film. “Briljant op alle niveaus”, oordeelde de jury in Cannes. Bekroond met de Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film. 'Parasite' is genomineerd voor 6 Oscars!

★★★★★ "Een meesterwerk. Dankzij technisch vernuft, vertelkundig lef en sterk acteerwerk is Parasite een van de beste films van het jaar." de Volkskrant
★★★★★ "Een messcherpe zwarte komedie." NRC
★★★★★ "Bong mixt een heleboel genres (drama, slapstick, satire, horror), maar slaagt er moeiteloos in daar een soepel geheel van te maken." VPRO Cinema


Met ‘Parasite’ keert filmmaker Joon-ho Bong na zijn Engelstalige films ‘Okja’ en ‘Snowpiercer’ terug naar zijn Koreaanse roots en levert een familiedrama over de jongeman Ki-taek, wiens hele familie werkloos en straatarm is. Wanneer ze in aanraking komen met de bijzonder rijke familie Park, zien ze de kans om op hun geheel eigen wijze in hun levensonderhoud te voorzien en raken ze verwikkeld in een onverwacht incident.

Modal Title

Any content could go in here.

×