Bijzonder heroïsche en bezielende feel-good film over Tracy, een jonge zeilster die het in haar hoofd haalt om met een geheel vrouwelijke bemanning deel te nemen aan de zwaarste en gevaarlijkste zeilrace rond de wereld.

 - ★★★★ VPRO Cinema   ★★★ - de Volkskrant   

Tracy Edwards loopt als 16-jarige weg van huis en leert zeilen via baantjes als kok en poetser op zeilboten. Wanneer ze over de Whitbread Round the World Race hoort, is ze verkocht. Het is echter 1989. Vrouwen worden niet sterk genoeg geacht om als zeilmaat mee te mogen, laat staan kapitein of navigator te kunnen zijn. Onwaarschijnlijk volhardend en werkelijk met alle tegenwerking die je maar kan bedenken, lukt het haar samen met twaalf andere avontuurlijke vrouwen een boot klaar te krijgen.

Journalisten sluiten weddenschappen op hoe lang het duurt voor ze verongelukken. In de Guardian wordt de boot omschreven als "a tin full of tarts". De race zelf is intens spannend en opwindend en tegelijkertijd van een grote schoonheid. De vrouwen willen winnen en zetten daarbij alles op het spel. Ze weerstaan bizar brute weersomstandigheden, maar ook grote spanningen, wanneer er mogelijk fatale beslissingen worden genomen.

Een adembenemend en hartveroverend verhaal met Tracy Edwards als de meest menselijke held. Vol van twijfel aan haar zelf, en onder immense druk, houdt ze het soms maar net vol en weet ze op miraculeuze wijze zowel alle maatschappelijke tegenwerking als de extreem slopende zeilomstandigheden te overwinnen.

In de pers

''Verkwikkend, revolutionaire heldenepos''
- de Volkskrant

''Ook niet-zeilers worden gegrepen door docu Maiden''
- AD

"Eerlijke en ontroerende documentaire"
 - VPRO Cinema

"Maiden is een feministisch heldenepos dat ook bij mensen die niets met zeilen hebben tot de verbeelding spreekt."
- Het Parool.

Modal Title

Any content could go in here.

×