Vrijdag 20 maart is het weer tijd voor de Nederlandse Filmnacht! De Nederlandse Filmnacht is hét landelijke evenement waarbij in een groot aantal filmtheaters in het land een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthousefilm wordt gepresenteerd. Dit keer staat ‘Paradise Drifters’ op het programma.

Op vrijdag 20 maart krijg je de kans deze film alvast te bekijken. Daarnaast vertonen we een exclusief interview met regisseur Mees Peijnenburg. En om de vertoning van 'Paradise Drifters' extra te vieren gaan wij tijdens deze feestelijke avond rond met Hollandse hapjes en is er voor iedereen een glaasje heerlijke bubbels.

‘Paradise Drifters’  is een gefragmenteerd portret van drie dak- of thuisloze jongvolwassenen. In de hoop op een ander leven laten ze hun uitzichtloze situatie achter zich en reizen Chloe, Lorenzo en Yousef richting het zuiden van Europa. In de periferie van de samenleving vechten ze zich een weg naar liefde en genegenheid. De tocht is een kat- en muisspel tussen de drie. Ze wantrouwen en gebruiken elkaar om hun eigen doel te bereiken. Ze komen vanuit verschillende achtergronden, maar hebben dezelfde angst om op eigen benen te staan en een gebrek aan basis om op terug te vallen. Wat begint als een reis die moet leiden naar geld en daarmee nieuwe kansen, blijkt een overlevingstocht opzoek naar verbinding en geborgenheid.

De Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse artistieke film dichter bij het publiek en wordt georganiseerd door het NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Modal Title

Any content could go in here.

×