Een intiem en inspirerend portret van tweeduizend (!) vrouwen uit vijftig verschillende landen. De film is een eerbetoon aan de culturele diversiteit en de verscheidenheid aan gebruiken, kleding, religieuze overtuigingen.

In het kader van Orange the World – een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen –  vertoont Filmtheater Hilversum op vrijdag 10 december om 16.00 uur in samenwerking met de Soroptimistenclub Hilversum, deze documentaire van Yann Arthus-Bertrand, Anastasia Mikova. 

Onderwerpen als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, menstruatie en abortus komen voorbij in getuigenissen van zeer verschillende vrouwen: van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. 'Woman' gaat over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

'Woman' opent ons de ogen met thema’s als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, politiek en het vrouwelijk lichaam. Met als belangrijkste vraag: wat betekent het om vrouw te zijn op deze aardbol? 'Woman' is een buitengewone documentaire van de invloedrijke Franse regisseur en natuurfotograaf Yann Arthus-Bertrand (1946). Hij is o.a. bekend van het door de Verenigde Naties ondersteunde internationale fotoproject Earth From Above en de monumentale documentaire 'Human', die in 2015 op IDFA te zien was.

'Woman' werd mede geregisseerd door de in Oekraïne geboren en in Frankrijk woonachtige journalist en filmmaker Anastasia Mikova die sinds 2009 met Yann Arthus-Bertrand werkt. De film werd in de nazomer van 2019 buiten de competitie gepresenteerd op het Filmfestival van Venetiê. De regisseurs werkten samen met de wereldberoemde fotograaf Peter Lindbergh (1944-2019) om het thema over de relatie van een vrouw met haar eigen lichaam zo optimaal mogelijk voor het voetlicht te laten komen. De beelden van de “vertical performance” dansers van het Bandaloop collectief illustreren op metaforische wijze de kracht van de vrouw om tot grote hoogte te komen.

Meer informatie over Orange the World. Dit jaar van 25 november t/m 10 december.

Speeltijden & tickets

Vrijdag 10 december
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×