Hoera! Het filmtheater gaat weer open! Vanaf 4 juni zijn er weer films te zien op ons witte doek. Hoe gaat een bezoek eruit zien?

Stop Filming Us wil een filmische dialoog voeren tussen de westerse beeldvorming en de Congolese beleving van de werkelijkheid.

★★★★ "Zet de discussie over de westerse blik op Congo op scherp" -  Volkskrant https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/stop-filming-us-zet-de-discussie-over-de-westerse-blik-op-congo-op-scherp~b61616d8/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=copylink

“Een film die iedereen zou moeten zien.” - Parool https://www.parool.nl/kunst-media/toont-een-westerling-de-congolese-werkelijkheid-in-stop-filming-us~b3dcc89d/

 “Joris Postema raakt een urgent discours met deze film. "Filmkrant https://filmkrant.nl/recensies/stop-filming-us/

Aan de hand van de strijd van jongeren in Goma (Noordoost Congo) tegen de overheersende westerse berichtgeving over oorlog en ellende, onderzoekt Stop Filming Us op welke manier deze westerse stereotyperingen het gevolg zijn van een scheve machtsverhouding. Stop Filming Us wil een filmische dialoog voeren tussen de westerse beeldvorming en de Congolese beleving van de werkelijkheid. Hoewel dat Congolese perspectief zich steeds duidelijker lijkt af te tekenen, ontstaan vragen over het perspectief van de film zelf; is een witte regisseur in staat een film te maken die werkelijk over de nieuwe Congolese beeldvorming gaat of wordt het toch vooral een westers verhaal?

Modal Title

Any content could go in here.

×