In het kleine Bhutan, dat zo lang verstoken is gebleven van moderne verlokkingen, gaan de ontwikkelingen inmiddels in sneltreinvaart. Er gaan steeds meer tradities verloren door de moderne communicatiemiddelen.

★★★ - Trouw   ★★★ - NRC   ★★★ - de Volkskrant
 
‘Sing me a Song’ opent met fragmenten van hoe het leven was in Bhutan vóór de moderne ontwikkelingen. De jonge monnik Peyangki belichaamt de schattige onschuld en zuiverheid voordat er wegen worden gemaakt in de steile bergen die naar het kleine, onaangetaste Bhutaanse dorp in de Himalaya leiden. Tien jaar later, als onze hoofdpersoon inmiddels 18 jaar is, is daar weinig van over. Peyangki is niet meer zo toegewijd aan zijn studie. Hij brengt veel vrije tijd door op zijn mobiele telefoon met het spelen van videogames, scrollen op het internet of videochatten.

Een documentaire die aanzet tot nadenken over de gevolgen van modernisering; de positieve en negatieve invloeden van de moderne communicatiemiddelen.
 
In de pers

''Overweldigende scènes, die prachtig samenwerken met de filmmuziek van Nicolas Rabaeus.''
- Parool

''De interventie van schotelantennes en benzinestations in het ongerepte mistige landschap is fascinerend en prachtig.''
- NRC

''De film brengt de tragedie van een verdwijnende wereld haarscherp in beeld.''
- Trouw

Modal Title

Any content could go in here.

×