Nieuw-Zeeland, 1850. Ada wordt uitgehuwelijkt aan een gevoelloze kolonist, maar begint gevoelens te krijgen voor een andere man. Met deze derde speelfilm werd Jane Campion de eerste vrouwelijke regisseur die in Cannes de Gouden Palm won.

In de 19e eeuw wordt de Schotse Ada (Holly Hunter) naar de geïsoleerde westkust van Nieuw-Zeeland gestuurd om te trouwen met een gevoelloze kolonist (Sam Neill). Ada, die kan niet kan praten, arriveert samen met haar jonge dochter (Anna Paquin) en een piano, haar surrogaatstem. Tegen de achtergrond van ruige bossen en kusten ontspint zich een onverwachte en diep sensuele relatie met een andere vreemdeling (een zwaar getatoeëerde Harvey Keitel). De teruggetrokken Ada heeft nooit haar verlangens kunnen uiten, maar kan nu eindelijk op zoek naar de keuzevrijheid en het geluk dat haar tot nu toe is ontzegd.

Hunter en de jonge Paquin ontvingen beiden een Oscar voor hun krachtige acteerprestatie. De betoverende pianomuziek is van Michael Nyman. Deze klassieker uit 1993 is volledig gerestaureerd en nu opnieuw te zien in de filmtheaters.

Modal Title

Any content could go in here.

×