Gli anni più belli ('de mooiste jaren') is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar.

★★★ - de Volkskrant   ★★★ - NRC   ★★★ - Trouw

Giulio, Gemma, Paolo en Riccardo zijn sinds hun jeugd in de jaren '80 hecht bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Ze delen momenten van liefde en succes, maar kennen ook tijden van teleurstellingen. Naarmate de jaren verstrijken verliezen de vier vrienden elkaar regelmatig uit het oog, om elkaar steeds weer terug te vinden. Hun vriendschap ontvouwt zich in de schaduw van de Italiaanse geschiedenis van de laatste vier decennia.

Na het succes van 'A Casa Tutti Bene' uit 2018 keert regisseur Gabriele Muccino terug in de bioscoop met 'Gli anni più belli'. Na de première in zijn thuisland is de film in Italië uitgegroeid tot een grote bioscoophit.

In de pers

''Met Gli anni più belli biedt hij vaardig gemaakt, onderhoudend escapisme, met mooie mensen in een rollercoaster van relationele problemen, tegen de achtergrond van een nostalgisch geschetst Rome, vol liefdevolle verwijzingen naar films als die van Antonioni of Fellini. Precies waaraan een mens momenteel maar behoefte kan hebben.''
- de Volkskrant

''De film ziet er uit om door een ringetje te halen, de zon werpt een warme gloed over de prachtige (karakter)acteurs''
- Cinemagazine

Modal Title

Any content could go in here.

×