Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. 

 ★★★★ - NRC    ★★★★ - VPRO Cinema

De 10-jarige Emma vraagt zich af: Wie is deze nieuwe vader? En kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

De debuterend speelfilmregisseur Malou Reymann groeide zelf op met een vader die transvrouw werd. Daardoor weet ze feilloos hoe kinderen zo’n complexe verandering kunnen ervaren. Dit gevoelige drama roept vragen op als: Hoe gaat een jong, gevoelig meisje om met verwarring, verdriet en woede? En hoe geef je als gezin een nieuwe relatie met elkaar vorm terwijl de buitenwereld argwanend meekijkt? 

Winnaar van de VPRO Big Screen Award op IFFR 2020.

In de pers
 
''A Perfectly Normal Family is een integere en naturel geacteerde film die dicht op de huid blijft''
- NRC

''Reymann treft steeds de juiste toon in deze dan weer grappige, dan weer wrange, maar altijd levensechte familiegeschiedenis.''
- VPRO Cinema

''Een eerlijke schets van het continue, soms struikelende maar altijd liefdevolle proces van je tot elkaar verhouden als ouder en kind.''
- Parool

''Luchtig Deens drama vol ongemak en humor.''
- De Filmkrant

Modal Title

Any content could go in here.

×