Tilda Swinton en haar dochter Honor Swinton Byrne maken indruk in dit weelderige, droomachtige portret van een filmstudente in het Londen van de jaren tachtig. Hier valt ze voor een verleidelijke, erudiete man die haar meetrekt richting afgrond.

★★★★★ 'Regisseur Joanna Hogg maakt in The Souvenir tastbaar hoe relaties en de tijd door je vingers glippen' de Volkskrant

Een verlegen maar ambitieuze filmstudente begint net haar stem als kunstenaar te vinden als ze een turbulente relatie aangaat met een charismatische Dandy. Ze distantieert zich van haar beschermende moeder en bezorgde vrienden en duikt dieper en dieper in een intense, emotioneel beladen relatie die gevaarlijk dicht bij zelfdestructie komt.

De veelgeprezen schrijfster en regisseur Joanna Hogg maakte met The Souvenir een raadselachtig en persoonlijk portret van de artist as a young woman. Het weelderige, droomachtige verhaal over jong-volwassenheid en eerste liefde zit vol met verfijnde esthetiek. Hogg heeft een voorliefde voor statisch camerawerk, lange takes en hoofdpersonages met een beklemmend innerlijk leven. 

The Souvenir is onderdeel van het programma Previously Unreleased, een reeks films die de selecties van prominente (inter)nationale festivals haalden en prijzen wonnen, maar nooit de Nederlandse bioscopen hebben bereikt. Ten onrechte meent Eye Filmmuseum, dat de films alsnog voor het Nederlandse publiek toegankelijk maakt.

Speeltijden & tickets

Zondag 3 juli
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×