Nieuwe verfilming van de beroemde roman over de gewone man versus de verrotte wereld. Deze keer gezien door de ogen van een vluchteling in Berlijn.

★★★★ - NRC   ★★★ - Trouw   ★★★ - de Volkskrant

Vluchteling Francis maakt de gevaarlijke oversteek van Afrika naar Europa. Als hij uiteindelijk in Berlijn aankomt en aan een nieuw leven begint, zweert hij om dat als een goed mens te doen. Door zijn status als illegale vluchteling blijkt dat echter praktisch onmogelijk. Francis valt in handen van drugsdealer Reinhold. Onder invloed van hem verandert Francis in Franz, een genadeloze crimineel. Het eerlijke leven wat hij probeerde te leiden, is opeens verder weg dan ooit.

De film was genomineerd voor een Gouden Beer tijdens het Berlin International Film Festival 2020 en won eerder tijdens het Rotterdam International Film Festival de Eurimages Award voor regisseur Burhan Qurbani.

In de pers

''Het wervelende epos, een ruim drie uur durende strijd tussen mens en stad, is indrukwekkend door het hypnotische samenspel van beeld en geluid (de impressionistische introductie, met neonkleurige shots afgezet tegen elektronische muziek van dj Arca, is adembenemend).''
- Het Parool

''Qurbani’s Berlin Alexanderplatz is een meeslepende , dynamische film, met veel nachtelijke scènes.''
- NRC

Modal Title

Any content could go in here.

×